Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Laatste nieuws

 • -

  Benieuwd naar de effecten van het regeerakkoord?

  Het nieuwe kabinet is van plan de eigen bijdrage voor de Wmo aan te passen. Het nieuwe regeerakkoord 2017-2021 gaat uit van een abonnementstarief. Hierbij betaalt iedereen een vast bedrag van € 17,50 per periode van 4 weken. In tegenstelling tot het huidige beleid is dit bedrag niet afhankelijk van het inkomen en vermogen, en de hoeveelheid afgenomen ondersteuning. Wij hebben een rapport ontwikkeld waarin op gemeenteniveau de financiële gevolgen van de introductie van het abonnementstarief op de eigen bijdrage inkomsten zijn opgenomen. U vindt de link naar het rapport op de landingspagina van de Wmo-monitor.

 • -

  Toevoeging afdrachten in rapport Beschermd Wonen

  In het rapport Beschermd Wonen zijn de afdrachten naar datum toegevoegd. Wij dragen de geïnde eigen bijdrage wekelijks af naar de centrumgemeenten. Vervolgens boeken we deze op de maand waar het betrekking op heeft. De opgelegde, geinde en afgedragen eigen bijdrage zijn ook terug te vinden in het rapport.

 • -

  Maak kennis met de nieuwe Wmo-monitor!

  De nieuwe Wmo-monitor is live! De look and feel en het gebruikersgemak zijn sterk verbeterd. Daarnaast zijn er nieuwe onderwerpen opgenomen die u meer inzicht geven in hoe uw gemeente ervoor staat. Ook kunt u op diverse niveaus benchmarken met andere gemeenten.

  Nadat u bent ingelogd komt u binnen op de landingspagina waar u direct interessante informatie over uw gemeente vindt. Vervolgens kunt u meer de diepte in gaan door een keuze te maken uit één van de drie dashboards. Voor detailinformatie zijn er diverse rapporten beschikbaar en kunt u doorklikken naar de overzichtelijk ingerichte databank.

 • -

  Webinars nieuwe Wmo-monitor

  Wij vinden het heel belangrijk dat u op de hoogte bent van alle mogelijkheden die de nieuwe Wmo-monitor biedt. Daarom organiseren wij in oktober twee webinars. Tijdens deze sessies vertellen we meer over het tot stand komen van de nieuwe Wmo-monitor en laten we zien hoe u in een aantal clicks de gewenste informatie kunt vinden.

  Uiteraard heeft u tijdens het webinar de mogelijkheid vragen te stellen die direct worden behandeld of de antwoorden worden op een later moment aan u teruggekoppeld.

  De webinars worden gehouden op donderdag 5 oktober en dinsdag 10 oktober van 13:00 tot 14:00 uur. Binnenkort ontvangt u de nieuwsbrief met meer informatie over het webinar en kunt u zich hiervoor aanmelden.